Tocana de porc cu garnitura de hrisca din Categoria Mancaruri cu carne. Vezi, cum sa face cea mai gustoasa si aromata Tocana de porc cu garnitura de hrisca cu unt. Gasesti aici reteta cu poze, explicati, precum si, pasi de urmat.
Incercati cea mai buna reteta de Tocana de porc, din categoria Mancaruri cu carne, servita alaturi de o garnitura de hrisca cu unt. Este o reteta veche de mai bine de 100 de ani, transmisa din generatie in generatie, de la mama la fiica, preparata din ingrediente simple, de obicei, din legumele, care cresc in gospodarie.
Cum se face Tocana de porc cu garnitura de hrisca?
Ingrediente:
Pentru sos:
- 500 gr carne-macra de porc (am folosit spata de porc);
- 2 cepe mari;
- 1 morcov mediu;
- 1 ardei gras sau gogosar;
- 1 lingura pasta din ardei gras/ pasta de tomate;
- 150 ml bulion;
- 100 ml apa fiarta
- sare si piper negru proaspat macinat;
- 1 foaie de dafin;
- 1 legatura de marar verde;
- 1 lingura ulei de masline
Pentru Garnitura: - 1 cana de hrisca,
- 2.5 cana apa de la robinet;
- un praf de sare;
- unt
Mod de preparare:
- Mai intai, spalam si portionam carnea in bucati ca pentru gulas; Legumele le tocam cubulete mici sau dupa preferinta fiecaruia.
- Intr-un ceaun sau o oala cu fundul gros, adaugam uleiul de masline; cand uleiul s-a incins, frigem carne pana se rumeneste frumos pe toate partile (amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca)
- Dupa ce carnea s-a rumenit frumos, adaugam legumele tocate si le sotam 2-3 min. cum se vede in poza de mai jos.
Sfat: Ca si garnitura pentru Tocanita, pe langa garnitura de hrisca, se pot servi: paste, piure de cartofi, piure de telina sau orez pufos.
!!! Daca v-a placut reteta noastra de astazi – Tocana de porc cu garnitura de hrisca -, dati-ne un Share. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta nostra de Tocana de curcan cu cartofi si mazare verde – foarte gustoasa si satioasa.
Pofta buna!