Tort Sticla sparta, fara coacere din Categoria Dulciuri de casa. Afla cum sa faci cel mai delicios si revigorant Tort Sticla sparta cu jeleu, fructe proaspete si smantana, care nu necesita coacere.
Tort Sticla sparta sau Bitoe steklo, in traducere din limba rusa inseamna „sticla sparta”, este un tort usor de pregatit, revigorant si foarte gustos.
Este simplu de facut, nu necesita coacere si este pe placul copiilor, deoarece contine jeleu pe care copiii, pur si simplu, il adora si l-ar manca toata ziua la cat de bun este.
Cum se face cel mai bun Tort Sticla sparta?
Ingrediente:
Pentru blat:
- 3 oua;
- 4 linguri de zahar tos;
- 4 linguri de faina dee grau;
- 1 pachetel zahar vanilat;
- un praf de sare.
Pentru jeleu:
- 4 pachetele de jeleu cu diferite arome de fructe
Pentru crema:
- 600 gr smantana (15-20 %);
- 150 gr zahar;
- 25 gr gelatina;
- 150 ml apa fiarta, pentru dizolvarea gelatinei
- fructe proaspete sau congelate: coacaze negre si/sau rosii, kiwi, visine etc.!!!
Mod de preparare Tort Sticla sparta:
I. Blatul
- In primul rand, separam galbenusurile de albusuri; Luam un bol de sticla bine spalat, in care batem (mixam) albusurile cu zaharul si un praf de sare, la inceput mixam la viteza mica, dar pe care o crestem trepta, pana spuma va deveni rigida;
- Separat batem galbenusurile cu un praf de sare si zaharul vanilat, apoi adaugam faina;
- Dupa care incorporam, cu grija, albusurile batute spuma, in amestecul de galbenusi cu faina. Dam tava la cuptorul incins la 190 C petru 35-40 min.
II. Jeleul
- Pentru a castiga din timp, puteti cumpara jeleul din comert si sa urmati instructiunile de pe pliculet, insa, puteti prepara singuri jeleul in casa. Pentru aceasta nu aveti nevoie decat de suc proaspat din fructele dvs. preferate, precum: portocala, mar, coacaze negre etc., gelatina si zahar, dupa gust.
- Deci, mai intai, se dizolva gelatina in apa fiarta, dupa care se adauga in sucul proaspat de fructe, de asemenea, puteti adauga si fructe in jeleu, va fi mult mai gustos si va fi placut sa gasesti si fructe in jeleu; se da la frigider.
III. Crema
- Dizolvam gelatina in 150 ml apa fiarta si racita, o lasam cca. 10 min. sa se inmoaie;
- Separat, luam un bol mare de sticla sau inox, in care turnam smantana, la care adaugam zaharul si mixam cam 2 min., apoi adaugam gelatina, amestecam.
IV. Tort Sticla sparta – Asamblarea, propriu-zisa, …
- Dupa ce blatul s-a racit, il taiem in cubulete mai mari, la fel procedam si cu jeleul;
- Luam un bol mare de sticla la fundul caruia aranjam frumos fructele, urmate de 1/2 din cubuletele obtinute din jeleu (2 pachetele), cubuletele de blat si 1/2 din crema, dupa care din nou: fructe, jeleu, blat si crema.
- Dupa care, dam bolul cu tort la frigider, pentru min. 2 ore, apoi il scoatem de la frigider si il rasturnam cu grija pe un platou, incat fructele sa fie deasupra, cum se vede in poza, de altfel.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Tort sticla sparta, fara coacere -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totdata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra Tort cu fructe proaspetede casa, nu este el aspectuos, insa este foarte gustos si aromat – gustul natural al copilariei.