Salau Prajit cu Garnitura de Orez cu Ciuperci si Sos Picant de casa – o reteta usor de facut si foarte gustoasa – din categoria Mancaruri cu peste si fructe de mare.
Cum poti sa faci cel mai gustos Salau Prajit cu Garnitura de Orez cu Ciuperci. Este o reteta simpla, usor de facut si foarte gustoasa, pe care, ar trebui sa o incercati numaidecat.
Pentru ca, suntem in postul Craciunului, in care, sunt zile de dezlegare la peste, va propun sa incercati salau prajit cu garnitura de orez cu ciuperci.
Salaul este un peste rapitor de apa dulce, care, spre deosebire de sora lui Stiuca, are putine oase, cu o carne alba, slaba mult mai gustoasa, decat cea a stiucii.
Cu un gust placut dulceag este tot mai mult apreciat (Salaul) si servit la restaurantele cu specific pescaresc si nu numai. Adevarul este, ca este cam scump si nu oricine si-l permite.
Cum sa faci cel bun Salau Prajit cu Garnitura de Orez cu Ciuperci?
Ingrediente:
- 2 trunchiuri de salau;
- 1 ceapa medie;
- 1 morcov mediu;
- 1 cana orez;
- 1 cutie ciuperci;
- sare dupa gust;
- un praf piper negru proaspat macinat;
- 1 foaie de dafin;
- 1/2 lingurita chimen;
- 1/2 lingurita curcuma;
- ulei pentru prajit;
- 1 legatura marar verde
Mod de preparare:
- In primul rand, curatam, spalam si tocam marunt legumele, apoi le calim 2-3 min. in uleiul bine incins. Dupa ce ceapa a deventi translucida, adaugam ciupercile taiate marunt.
Salau prajit – Cateva sfaturi finale…
- Pentru a obtine un orez bine legat si lipicios proportia orez – apa este de 1:3. Orezul trebuie sa fie fiert, exact cat trebuie, nu i-mi place orezul aldente, dar nici cel rasfiert.
- Pe langa garnitura de orez cu ciuperci, am servit Salaul prajit cu un sos picant, pregatit in casa, care se potriveste de minune cu pestele.