Salau Prajit cu Garnitura de Orez cu Ciuperci Reteta MancaruriCuGust

Salau prajit cu garnitura de orez

Salau Prajit cu Garnitura de Orez cu Ciuperci Reteta MancaruriCuGust
salau-prajit-cu-garnituta-de-orez

Salau Prajit cu Garnitura de Orez cu Ciuperci si Sos Picant de casa – o reteta usor de facut si foarte gustoasa – din categoria  Mancaruri cu peste si fructe de mare.

Cum poti sa faci cel mai gustos Salau Prajit cu Garnitura de Orez cu Ciuperci. Este o reteta simpla, usor de facut si foarte gustoasa, pe care, ar trebui sa o incercati numaidecat.

Pentru ca, suntem in postul Craciunului, in care, sunt zile de dezlegare la peste, va propun sa incercati salau prajit cu garnitura de orez cu ciuperci.

Salaul este un peste rapitor de apa dulce, care, spre deosebire de sora lui Stiuca, are putine oase, cu o carne alba, slaba mult mai gustoasa, decat cea a stiucii.

Cu un gust placut dulceag este tot mai mult apreciat (Salaul) si servit la restaurantele cu specific pescaresc si nu numai. Adevarul este, ca este cam scump si nu oricine si-l permite.

Cum sa faci cel bun Salau Prajit cu Garnitura de Orez cu Ciuperci?

Ingrediente:  

  • 2  trunchiuri de salau;
  • 1 ceapa medie;
  • 1 morcov mediu;
  • 1 cana orez;
  • 1 cutie ciuperci;
  • sare dupa gust;
  • un praf piper negru proaspat macinat;
  • 1 foaie de dafin;
  • 1/2 lingurita chimen;
  • 1/2 lingurita curcuma;
  • ulei pentru prajit;
  • 1 legatura marar verde

Mod de preparare:

  1. In primul rand, curatam, spalam si tocam marunt legumele, apoi le calim 2-3 min. in uleiul bine incins. Dupa ce ceapa a deventi translucida, adaugam ciupercile taiate marunt.
salau-prajit.jpg
2. Masuram 1 cana de orez, pe care il spalam in 2-3 ape, apoi il adaugam peste ciuperci, amestecam si mai alte 1-2 min. pana orezul devine sticlos, apoi adaugam condimentele: sarea, piperul, foaia de dafin si semintele de chimen.
3. Imediat, adaugam peste orez 3 cani de apa ( 1:3 ), acoperim oala cu un capac potrivit ca marime si lasam sa fiarba inabusit la foc mic 12-15 min sau cat este trecut pe ambalajul de la orez.
4. Amestam din cand in cand, pentru ca, orezul are tendinta de a se lipi de fundul ceaunului; la sfarsit, adaugam mararul tocat, acoperim ceaunul cu capacul si cu un prosop si lasam pana prajim pestele.
5. Intre timp, ne ocupam de peste pe care dupa ce l-am portionat, il asezonam cu sare dupa gust, apoi il dam prin faina sau prin malai si il prajim cate 2-3 min pe fiecare parte sau pana s-a rumenit frumos.
6. Scoatem pestele prajit pe o farfurie in care am asternut un prosop de hartie, pentru a se scurge surplusul de ulei ramas ca urmare a procesului de prajire.
Reteta Salau prajit cu orez pufos
salau-prajitjpg

Salau prajit – Cateva sfaturi finale…

  •  Pentru a obtine un orez bine legat si lipicios proportia orez – apa este de 1:3. Orezul trebuie sa fie fiert, exact cat trebuie, nu i-mi place orezul aldente, dar nici cel rasfiert.
  • Pe langa garnitura de orez cu ciuperci, am servit Salaul prajit cu un sos picant, pregatit in casa, care se potriveste de minune cu pestele.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Salau prajit cu garnitura de orez -, ajutati-ne cu un Share sau Like, pentru ca sa o vada si prietenii dvs. Multumim!
Cu aceasta ocazie, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de File de stavrid pe pat de salata de stevie cu prune – o reteta exceptionala pe care ar trebui sa incercati numaidecat.
Pofta buna!
Click to rate this post!
[Total: 12 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...