Mancare de cartofi de post cu ciuperci si capere din Categoria Mancare de post si mancare vegetariana. Intra sa vezi, cum sa faci cea mai buna Mancare de cartofi cu ciuperci si capere de post gustoasa si satioasa.
Putin despre Capere…
Caperele sunt mugurii si fructele, proriu-zise, ale arbustului Capparis spinosa cunoscute si folosite in medicinat traditionala si gastonomie de mii de ani.
Originar (arbustul) din Africa de Nord si Sudul Europei, mult apreciate in gastronomie si medicina traditionala, pentru calitatile sale nutritive si gustative, gust usor picant si aroma asemanatoare cu cea a mustarului.
Sarace in calorii doar 14 kcal/100 gr, bogate in:
- vitamine A, C, P, PP;
- minerale calciu, fier, iod, magneziu, mangan etc.;
- proteine vegetale;
- antioxidanti;
- uleiului de mustar din compozitie, caperele, sunt recomandate in cazul dietelor si curelor de slabire.
Nota: Daca vreti sa aflati mai multe despre Capere si importanta acestora in dieta noastra de zi cu zi, dati click aici.
Putin despre post…
Cum sa poti faci cea mai buna Mancare de Cartofi cu Ciuperci si Capere?
Ingrediente:
- 1 kg cartofi;
- 1 morcov mediu;
- 1 ceapa medie;
- 1 ardei gras/gogosar mediu;
- 500 g ciuperci/ 1 conseva ( am folosit ciuperci de la conserva);
- 1 ligura cu varf de capere;
- 1 lingurita de boia dulce;
- 300 ml apa de la robinet;
- 100 ml bulion;
- l lingura ulei de masline;
- sare dupa gust;
- un praf piper negru proaspat macinat;
- 1 foaie de dafin;
- 1 legatura de marar verde
Mancare de Cartofi cu Ciuperci si Capere – Mod de Preparare
- Mai inatai, se pregatesc legumele, se curata, spala si se toaca dupa cum urmeaza: ceapa si ardeiul gras – cubulete; ciupercile se taie in doua, apoi se feliaza, iar cartofii se taie in 4.
- Se calesc legumele (ceapa, morcovul, ardeiul gras si caperele) in uleiul de masline cca 3-4 min sau pana ceapa devine sticloasa, aveti grija sa nu ardeti ceapa, ca va da un gust amarui mancarii, apoi adaugam ciupercile.
- Deoarece, ciupercile lasa multa apa, mai bine este sa le adaugam la sfarsit, pentru ca, daca le adaugam la inceput, atunci legumele nu se vor cali, ci vor fierbe devenind moi lipsite de gust.
3. Dupa ce s-au calit legumele, adaugam boiaua si amestecam bine, deaorece are tendinta de a se arde, dupa care adaugam cartofii taiati dupa preferinta fiecaruia, amestecam.
5. Imediat daugam bulionul, pentru un gust mai bogat, dar si pentru culoare, acoperim partial ceaunul cu un capac si lasam sa mai fiarba alte 3-5 min., la foc mic, sau pana sunt gata cartofii.
6. La final, adaugam mararul tocat, lasam sa dea un clocot si oprim aragazul; acoperim oala cu un capac si lasam sa se odihneasca 5 min. inainte de servire, deoarece va avea un gust mult mai bun.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Mancare de cartofi cu ciuperci si capere -, dati-ne un Share/Like Multumim!
Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre:
- Mancare de gutui la ceaun si
- Tocana de curcan cu cartofi si mazare verde – super-delicioasa!
Pofta buna!