Reteta Rulada din piept de pui in sos picant din Categoria Mancaruri cu carne. Afla cum sa faci cea mai delicioasa Rulada din piept de pui impanata cu carnaciori afumati, in sos picant.
Cum sa faci cea mai buna Rulada din piept de pui in sos picant?
Ingrediente:
- 1 piept de pui (4 portii);
- 2 carnaciori afumati;
- 50 g cascaval;
- 1 ceapa medie;
- 1 morcov mediu;
- 1ardei gras rosu;
- 1/2 fenicul (mediu);
- 1 lingura de capere;
- 1 lingura pasta de tomate;
- 300 ml bulion;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 foaie de dafin;
- un varf de ardei iute sau piper Cayenne;
- 2-3 cuisoare;
- 1/2 legatura marar verde.
Mod de preparare Rulada din piept de pui:
- In primul rand, spalam si portionam pieptul de pui in 4 snitele cat de cat egale ca dimensiune pe care batem cu ciocanul de bucatarie, pe fiecare parte; asezonam cu sare si piper si le dam la frigider pentru 1-2 h, pentru o mai buna asezonare.
- Cat sta pieptul la frigider, luam o tigaie, in care adaugam uleiul de masline si calim legumele pe care le-am tocat cubulete mici (ceapa, morcovul si feniculul);
- Cand legumele sau calit putin, adaugam caperele pe care le-am spalat sub jetul de apa rece, pentru a mai scapa de acreala ramasa de la otetul in care au fost conservate, si le tocat marunt, in prealabil, amestecam si dupa 1 minut adaugam pasta de tomate, amestecam sa nu se arda.
- Daca nu va plac caperele, inlocuiti-le cu ciuperci sau nu mai adaugati deloc.
4. Dupa care adaugam bulionul, asezonam cu sare si piper dupa gus, adaugam foaia de dafin si cuisoarele, ardeiul iute, precum si, orice alt condiment doriti dvs. Acoperim cratita cu un capac si lasam sa fiarba, la foc mediu cca 2-3 min.
5. Scoatem snitelele de la frigier, pe fiecare snitel adaugam 1/2 carnacior afumat, o fasie de ardei gras, o fasie de morcov si o fasie de casacaval tare, le rulam cu grija incat sa nu iasa umplutura afara.
Rulourile…
- La final, obtinem 4 rulade, in miniatura, ca cele din poza de mai sus, fragede si foarte gustoase pe care nu ne ramaine decat sa le prajim in putin ulei, cat sa formeze o crusta aurie, care sa impiedice sucurile sa iasa afara.
Cateva sfaturi privind servirea preparatului …
Nota: Ca garnitura si ca garnitura, pentru rulada din piept de pui am servit orez lipicios cu legume de sezon si o salata simpla de sezon.
- Puteti sa umpleti rulourile cu ce doriti Dvs., spre exemplu, cu ficatei de pui, oua fierte, ciuperci, castaveciori murati etc.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Rulada din piept de pui in sos picant -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra Rulada de vitel inabusita (Arrosto).
Pofta buna!